رئیس کل دادگستری استان فارس در این یادواره با بیان اینکه ثمره این یادواره فعالتر شدن جامعه حقوقی استان و انسجام برای خدمت به مردم است، گفت: هر یک از اقشار جامعه وظیفهای در قبال شهدا دارند اما با توجه به نوع و خدمت جامعه حقوقی این وظیفه بر شانه حقوقدانان سنگینتر است.
حجتالاسلام والمسلمین سیدکاظم موسوی با بیان اینکه سرمایه انسانی حقوقدان در استان فارس غنی و با دانش و تجربه است، بیان کرد: این ظرفیت عظیم باید در مسیر خدمت به مردم و جامعه و ایجاد تحولات فرهنگی در حوزه عمل به قانون و تقویت فرهنگ قانونمداری به کار گرفته شود، ضمن آنکه ادای دِین به خانوادههای شهدا نیز در اولویت کار قرار گیرد.
وی با اشاره به برگزاری این یادواره همزمان با روز بسیج حقوقدانان و روز حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی گفت: در واقع هدف و رسالت اصلی برگزاری این اجلاسیه، زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهدای والامقام و تبیین جایگاه والای ایشان و یاد کردن از ۲۱ شهید حقوقدان استان فارس و تکریم از خانوادههای معزز شهدای حقوقدان است.
رئیس کل دادگستری فارس اظهار کرد: شهدا قهرمانان و مکتبسازان واقعی انقلاب اسلامی و مردان میدان اخلاص و عمل هستند و کاری که شهدا برای اسلام و معنویت کردند، جهادی فی سبیلالله و سند افتخاری بر رشادتها و دلاوریهای مردمان بزرگ این مرز و بوم است و یاد و خاطره این عزیزان همواره در تاریخ ایران اسلامی باقی خواهد ماند.
موسوی در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص حقوق بشر اسلامی نیز گفت: طراحی نظام حقوق بینالملل برپایه توحید و تحقق عدالت و حفظ کرامت انسانی تنها راه پایان دادن به ظلم و استبداد جهانی و تحقق صلح و امنیت پایدار و تحقق واقعی حقوق بشر در جهان است.
وی یادآور شد: پیشنویس اعلامیه تهران درباره حقوق بشر اسلامی در سال ۱۳۶۸ در کنفرانس تهران در ۳۲ ماده تصویب و سپس در ماه اوت سال ۱۹۹۰ مصادف با ۱۴ مرداد ۱۳۶۹ در قاهره تصویب شد و سرانجام با اصلاحاتی در ۲۵ ماده به عنوان اعلامیه حقوق بشر اسلامی به تصویب نهایی رسید و نامگذاری امروز به عنوان روز حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی نیز ریشه در این اقدام تاریخی و متأثر از اندیشههای امام راحل (ره) و ریشه در مکتب اهل بیت(ع) دارد.
رئیس شورای عالی بسیج حقوقدانان استان فارس، بررسی دقیق و جامع اعلامیه حقوق بشر اسلامی و تبیین محتوای آن در حوزههای مختلف اعم از اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، امنیتی، قضایی و دفاعی و حتی مسائلی همچون سلامت و بهداشت را ضروری دانست و افزود: باید مفاد این اعلامیه به عنوان یک ضرورت برای امت اسلامی به خصوص جامعه حقوقدان و سایر عدالتخواهان جهان مورد پیگیری و مطالبه جدی قرار گیرد و به عنوان ابزاری جهت نشان دادن ظلمها و جنایات کشورهای بیگانه به خصوص آمریکای جنایتکار و اسرائیل غاصب و خونخوار در استثمار و کشتار مردم مظلوم و بی دفاع جهان مورد استفاده قرار گیرد.
موسوی با ابراز تاسف از آنچه طی سالیان متمادی از بدو پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی تحت عنوان نقض حقوق بشر در دوران دفاع مقدس و جنگ تحمیلی و شهادت فرزندان برومند این سرزمین و تحریمهای ظالمانه دولتهای غربی علیه جمهوری اسلامی و ملت شریف ایران در زمینههای مختلف اقتصادی و حتی دارو و درمان شاهد آن هستیم، گفت: در کمال تأسف طی چند سال اخیر نیز عمال جنایتکار آنها در قالبها و اشکال گروههای مختلف تروریستی و تکفیری در منطقه و داخل کشور اقدام به جنایات گستردهای کردهاند که نمونه بارز آنها ترور مظلومانه دانشمندان هستهای و ترور ناجوانمردانه سردار شهید حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس و اخیراً هم شهادت شهید اسماعیل هنیه بزرگ مرد تاریخ مبارزه با رژیم غاصب و کودککش صهیونیستی بود.
رئیس شورای قضایی استان فارس اظهار کرد: رژیمی که با فعالیتهای ددمنشانه خود اقدام به شهادت و به خاک و خون کشیدن مردان، زنان و کودکان بیدفاع فلسطین اشغالی و کشتار قریب ۴۰ هزار نفر از مردم مظلوم و بی دفاع غزه کرده است، باید مورد تحریم و غضب و برخود همه ملتهای آزادیخواه قرار گیرد.
وی در ادامه به نمونههای بارز دیگری از این جنایات اشاره کرد و افزود: در استان فارس شاهد بودهایم که در دو مرحله اقدامات تروریستی عناصر سرسپرده داعش در حرم مطهر حضرت شاهچراغ (ع) جمعی از شهروندان عزیز و زوار آن حرم مطهر به شهادت رساندند که این حادثه باید بر اساس فرمایشات رهبر معظم انقلابه مانند صحنههای عاشورا زنده نگه داشته شود.
موسوی با بیان اینکه امروز به عنوان روز بسیج حقوقدانان نامگذاری شده ضمن تبریک این روز به حقوقدانان بسیجی، توصیه کرد با توجه به ظرفیتهای بالای علمی، اعتقادی و مذهبی اعضای سازمان بسیج حقوقدانان، زنده نگه داشتن آرمان و یاد و خاطره شهدای گرانقدر و تجدید میثاق با آرمانهای والای امام راحل (ره) و به کار بستن منویات ارزشمند و حکیمانه مقام معظم رهبری (مدظله العالی) را در رأس برنامههای خود قرار دهند.
وی تصریح کرد: ضرورت دارد بسیجیان حقوقدان، دانش حقوقی خود را در جهت تعمیق و ترویج اندیشه های حقوقی برگرفته از فقه و حقوق اسلامی بهکار گرفته و با برگزاری نشستهای مشترک حقوقی، علمی و عقیدتی در داخل و خارج از کشور خصوصاً با کشورهای اسلامی، ضمن معرفی چهره واقعی دولتهای جنایتکار به مردم آزادیخواه جهان، تلاش کند در جهت تدوین اعلامیههای حقوق بشر در حوزههای مختلف حقوقی و دفاع از کرامت و ارزشهای انسانی و جریانسازی بین لمللی در حمایت از مردم مظلوم جهان گام بردارند.
به گزارش سحاب پرس و به نقل از روابط عمومی دادگستری فارس، در پایان این مراسم از خانوادههای ۲۱ شهید حقوقدان استان فارس با اهدای تندیس ویژه این اجلاسیه تجلیل به عمل آمد.
انتهای پیام