مجتبی دهقانپور امروز، ۱۴ مردادماه با اعلام این مطلب بیان کرد: این طرح در سال گذشته برای اولین بار در کشور با پیگیری مدیریت آب و خاک این سازمان در سطحی معادل ۵۵۷ هکتار کلنگزنی شد که با ۱۹۱ بهرهبردار در ۸۳۰ قطعه دارای منابع آبی سطحی و زیرسطحی است.
به گفته وی، منابع آب این منطقه شامل یک دهنه چشمه با متوسط دبی ۱۲۰ لیتر بر ثانیه و ۴ حلقه چاه با کیفیت عالی با دبی مجموع ۱۰۸ لیتر بر ثانیه موجود است که مجموع آب در دسترس با در نظر گرفتن دبی آب سطحی میزان ۲۲۸ لیتر برآورد می شود.
دهقانپور با اشاره به اثرات اجرایی این طرح گفت: حسابداری آب و برآورد دقیق میزان کاهش مصرف آب، حسابرسی آب قابل ارتقای بینبخشی به آب شرب و تامین امنیت آبی در چارچوب همبست امنیت آب، غذا و انرژی از جمله مزایای اجرای آن است.
وی تصریح کرد: تامین سرمایه و پیادهسازی شبکه تجاری و اقتصادی، ارتقای بهرهوری آب و امنیت آبی، پیادهسازی شبکه توزیع آب با کیفیت که حاصل کاهش مصرف آب بخش کشاورزی و انتقال به بخش شهری است از دیگر مزایای این طرح است.
رئیس سازمان جهادکشاورزی فارس با بیان اینکه اجرای سامانههای نوین و هوشمند آبیاری از جمله ملزومات اجرای طرح همبست آب، انرژی و غذاست، اظهار کرد: در قالب این طرح با استفاده از اسکنهای ماهوارهای و سنجش از راه دور، نیازهای تغذیهای و رطوبتی خاک ارزیابی و مشخص میشود.
دهقانپور با اشاره به اینکه بهینهسازی حداکثری مصرف آب و نهادههای پایه در این طرح به عنوان هدف دنبال میشود، گفت: با اتخاذ این رویکرد و سیستم، مصرف نهاده ها کاهش مییابد و کیفیت محصولات تولیدی افزایش خواهد یافت.
به گزارش سحاب پرس و به نقل از روابط عمومی جهادکشاورزی فارس، وی هدف از اجرای طرح همبست آب، انرژی و غذا را توسعه پایدار و بهره برداری بهینه از منابع آب و خاک و پیشگیری از استفاده بی رویه انرژی در بخشهای مختلف به ویژه کشاورزی دانست که باعث آلودگی محیط زیست و تخریب منابع آب میشود.
انتهای پیام