• امروز : یکشنبه - ۱۸ شهریور - ۱۴۰۳
  • برابر با : 5 - ربيع أول - 1446
  • برابر با : Sunday - 8 September - 2024
5
یادداشت؛

مواد افزودنی غذایی چیست؟

  • کد خبر : 101457
  • 28 تیر 1403 - 7:55
مواد افزودنی غذایی چیست؟
افزودنی غذایی هر ماده­ای است که در طول تولید، پردازش یا ذخیره سازی مواد غذایی اضافه می­شود. این می­تواند یک محصول تولیدی یا محصولی از طبیعت، نمکی باشد که برای نگهداری استفاده می­شود یا قندی است که برای شیرین کردن استفاده می شود.

به گزارش سحاب پرس، مواد افزودنی می­تواند ویتامین­ها یا مواد معدنی مورد استفاده برای غنی سازی، یک جایگزین روغن برای بهبود بافت یا یک رنگ یا رنگ برای تقویت ظاهر باشد.

صرف نظر از اینکه ماده افزودنی از نظر غذایی یا آرایشی باشد، تا زمانی که از سوی مراجع رسمی برای عموم مردم ایمن اعلام نشود، نمی­تواند در یک محصول غذایی استفاده شود.

از آنجا که مردم برای نخستین بار مواد غذایی را از زمان برداشت برای بهبود ارائه و ارزش غذایی مواد غذایی یاد گرفتند، از مواد افزودنی استفاده می­شود. استفاده از نمک و دود برای نگهداری (سیگار کشیدن) به هزاران سال قبل بازمی­گردد.

مواد افزودنی مواد تشکیل دهنده­ای که برای ایمنی، افزایش ارزش غذایی یا افزایش جذابیت غذایی، به محصولات غذایی افزوده می­ شود.

با این حال توصیه می شود از مصرف برخی مواد افزودنی به طور کامل اجتناب شود و برخی دیگر را نیز در حد اعتدال مصرف کنیم.

به عنوان مثال از مواد افزودنی برای بهبود کیفیت ذخیره سازی مواد غذایی، جلوگیری از فساد میکروبی یا تأخیر در اکسیداسیون که باعث سستی چربی ها می شود، استفاده می ­شود.

به منظور حفظ کیفیت غذایی یک ماده غذایی­، از مواد افزودنی استفاده می­شود، به عنوان مثال برای جلوگیری از زوال ویتامین­ها، اسیدهای آمینه ضروری و چربی های اشباع نشده.

مواد شیرین کننده­ای که در شیرینی سازی یا مواد فله­ای استفاده می­شود و برای کسانی که می­خواهند کالری دریافتی خود را کاهش دهند نیز استفاده می­شود.

اضافه کردن مواد افزودنی به غذا می­تواند اهداف زیادی مانند افزایش جذابیت محصولات غذایی با حفظ یا بهبود قوام، بافت و خواص حسی مانند طعم و رنگ داشته باشد.

برخی از مواد افزودنی موجود در مواد غذایی و آشامیدنی در مقررات قانونی قابل اعمال گنجانده شده است. مواد افزودنی غذایی برای اطمینان از ایمن بودن غذا و تأمین نیازهای مصرف کنندگان نقش مهمی در تأمین غذا دارد./ف.نوروزی فرد

  • «زهره فیروزی»، کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز
لینک کوتاه : https://sahabpress.ir/?p=101457

سحاب پرس در شبکه های اجتماعی و پیام رسان ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.