9

تبلور عشق و اخلاص در عاشورا / چرا سوگ حسینی ادامه‌دار است؟

  • کد خبر : 101281
  • 26 تیر 1403 - 6:32
تبلور عشق و اخلاص در عاشورا / چرا سوگ حسینی ادامه‌دار است؟
عاشورا عظیم‌ترین روز سوگواری و ماتم برای شیعیان و اوج یادآوری محرم و مراسم بزرگداشت شهادت سیدالشهدا(ع) است.

اگر چه در دوران سلطه امویان و عباسیان شرایط اجتماعی اجازه مراسم رسمی و گسترده در سوگ اباعبدالله الحسین(ع) را نمی‌داد اما هر کجا که شیعیان قدرت و فرصتی یافتند سوگواری پرشور و دامنه‌داری را به راه انداختند.

عاشورا اگرچه یک روز بود اما دامنه تأثیر آن تا ابدیت کشیده شد و چنان در دل‌ها اثر گذاشت که دهه محرم و به ویژه عاشورا اوج اخلاص و عشق به امام حسین(ع) و یارانش شد.

آغاز و انجام این حادثه تلخ در برهه‌ای کوتاه اتفاق افتاد اما یکی از حوادثی است که در طول تاریخ بیشترین توجه را به خود جلب کرد و علاوه بر نقش گسترده و تأثیر عمیق اجتماعی تاریخی خود به صورت فرهنگ ویژه با ساختاری منحصر به فرد درآمد.

محرم فرصتی است تا از عشق حسین(ع) سیراب شویم و چند صباحی آدمیت را تجربه کنیم به راستی که حسین تشنه آب نبود بلکه تشنه لبیک بود. در این روز بزرگ‌ترین حماسه بشری رقم خورد و در وجدان‌های بیدار این روز ابدی خواهد ماند.

اگر شیعه حسین بودن را می‌خواهیم باید آن‌گونه زندگی کردن و این‌گونه مرگ را برگزینیم. شهادت سرخ امام حسین(ع) آینده سیاه بشریت را سفید کرد. نام حسین(ع) را مشعل راهمان می‌کنیم.

خون حسین(ع) همچون خورشیدی بر ظلمت دنیا می‌تابد تا در پیچ و تاب دنیا و بیراهه‌های هوای نفس گم نشویم اگر چه عاشورا هنوز هم وجود دارد، هنوز صدای «هَلْ مِنْ ناصِرٍ یَنْصُرُنی» به گوش می‌رسد.

مدیر مرکز تخصصی تربیت مبلغ آمریکای لاتین در گفت‌وگو با خبرنگار سحاب پرس ضمن عرض تسلیت به مناسبت فرارسیدن عاشورای حسینی، در پاسخ به این سئوال که چرا ما عزاداری را از روز اول محرم شروع می‌کنیم و چرا امویان روز عاشورا را جشن می‌گرفتند، گفت: با توجه به اینکه آغاز سال قمری اول محرم است، جنگ در آغاز سال حرام اعلام شد و این سنتی بود که از اعراب جاهلیت به جا مانده بود.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسن مجتهدزاده با استناد به زیارت عاشورا ادامه داد: ما در زیارت عاشورا می‌خوانیم که خدایا بنی‌امیه روز عاشورا و ایام محرم را تبدیل به یک سنت جشن کردند. بنی‌امیه می‌دانست که با شهادت امام حسین(ع) اشتباه بزرگی مرتکب شده است و برای اینکه بتواند حادثه عاشورا را کمرنگ کند شروع به ساختن روایات جعلی کردند.

وی تصریح کرد: علامه شیخ محمدباقر مجلسی در کتاب  بحارالانوار به نقل از امام رضا(ع) روایت کرده است: به ما آموخت که عزاداری باید از روز اول ماه محرم آغاز شود و این سنت حضرت موسی بن جعفر(ع) بوده است.

مدرس دانشگاه‌های مسیحی آمریکای لاتین افزود: این طایفه ملعون آن‌قدر روایات دروغ در فضایل روز عاشورا درست کردند که گویی خداوند تمام برکاتش را به انسان در روز عاشورا داده است. لذا این روز را این‌قدر پررنگ کردند تا حادثه شهادت امام حسین(ع) و یارانش دیده نشود و به حاشیه برود.

مجتهدزاده افزود: سیستم نفاق بنی‌امیه چه در گذشته و چه در امروز این است که با آیه و حدیث فرد را فریب می‌دهند و کافر می‌کند. البته که با همین آیه و حدیث روبروی امیرالمومنین ایستادند، قرآن بر سر نیزه کردند و ما چقدر از اهل جهل صدمه خوردیم که با یزیدیان هم سفره شدند و نفهمیدند محور و ولی فقیه امام حسین(ع) است.

وی اظهار کرد: در آن زمان به عبارتی رسانه دست بنی‌امیه بود که با جعل روایت این روز را پر برکت جلوه دادند. یادآوری این نکته لازم است که هر جریانی که در طول تاریخ با بنی امیه همرنگ شد با بنی‌امیه نابود می‌شود.

مدیر حوزه امام علی‌بن ابیطالب(ع) ویژه طلاب آمریکای لاتین با استناد به کتب تاریخی بیان کرد: میثم تمار از اصحاب امیرالمومنین(ع) آنقدر در مورد حادثه کربلا افشاگری کرد که عبیدالله بن زیاد طاقت نیاورد و زبانش را برید و او را بر نخل آویزان کرد.

وی به نقل از میثم تمار گفت: این مردم قطعاً در ماه محرم حسین(ع) را به شهادت می‌رسانند و دشمنان خدا قطعاً این روز عاشورا را روز جشن قرار می‌دهند و این واقعه را امیرالمومنین پیشگویی کرده است.

مجتهدزاده در پایان والدین را مورد مخاطب قرار داد و افزود: یکی از دغدغه‌های والدین تربیت نوجوانانی است که با ورود به شبکه‌های اجتماعی غرب به سبک زندگی غربی و برخی رفتارهای گناه آلود علاقه‌مند شده‌اند. باید به این نکته بسیار مهم توجه کرد که بهترین روش برای جذب این نوجوانان به سمت دین، تشویق و دعوت ایشان به شرکت در عزاداری و اشک ریختن برای امام حسین(ع) است که ریشه گناهان و عادت‌های غلط را در دل می‌خشکاند. هر چقدر این عزاداری‌ها با معرفت بیشتری باشد ان‌شاءالله نقش تربیتی بیشتری خواهد داشت.

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://sahabpress.ir/?p=101281

سحاب پرس در شبکه های اجتماعی و پیام رسان ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.